Persoonlijk – Allerhande – Eend met Whisky

Recept – Eend met Whisky

Benodigdheden:
– Een eend van ca. 5 kg
– 2 flessen Schotse Whisky
– 500 gram spekreepjes
– 1 fles olijfolie
– peper en zout.
– 4 tomaten
– 2 eieren
– wat peterselie takjes o.i.d.

De Bereiding:

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden(stand 6-7)

Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.

De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.

Het tweede glas whisky opdrinken en de eend inde oven zetten.

Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.

Beide glaven opdlinken scherven van het eerste glazz oplaape,nog een halff glaz insjenke eo opdlinke.

Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekken.

Blantwondesalf in de batkamer gaan nale en op de bovekant van de linkehand doenn.

Den noven een sjop geeve.

Twee glave wizzki insjenke en ’t middelste glav leegdrinke.

De nove opedoen naadatte eerste glass leeg gis en de sjotel vastpakke.

Blantwondesalf op de binnekant van de retehand doenn de dend opraape.

Deend nogis oprape en met nun hantdoek de bwntwondesalf van deend feege.

Ze hande ontfette met wizzkey en de tupe salff wee opraape.

Tkapotte glazzopveege en deend trug trug in de hove duwen. Deend uitsgelde en harder duuwe.

Den Hvendeur eers opedoen en deend drinduwen.

De twweeeede flez wizzkie opdoen en weer ofereinsette.

Opstaan fan de floer en tomaa bleiffe sitte uit de blez dlinke andtduh glazze sijn op of kabot.

Dennove uitsette duh ooge sluite en omfalle.