James Bond Boeven – A View To A Kill

 

Max Zorin (Christopher Walken)

 
Max Zorin
 
Acteur:
Christopher Walken

Personage:
Max Zorin

Geboren:
31-03-1943

Geboorteplaats:
Queens, New York, USA

Zorin is geboren in een Nazi concentratiekamp, waar Dr. Mortner aan de leiding stond. Deze experimenteerde met steroïden bij zwangere vrouwen om een super intelligent ras te kweken. Enkele kinderen, waaronder Zorin, overleefden de experimenten, maar werden allen psychotisch. Nadat hij van Russische zijde de nodige kennis en van de Amerikanen technologie stal, brak Zorin met de KGB. Hij wilde zijn eigen dromen van domineren waar maken met het project Main Strike. Het is een meedogenloos zakenman zonder genade die iedereen elimineert die hem in de weg loopt of tegenwerkt. Door deze karaktertrekken wil hij zelfs zijn vriendin en bondgenoot May Day om laten komen in de verlaten en ondergelopen mijn als hij genoeg van haar heeft.

Max Zorin Max Zorin Max Zorin

 

Dr Carl Mortner (Willoughby Gray)

 
Dr Carl Mortner
 
Acteur:
(John) Willoughby Gray

Personage:
Dr Carl Mortner

Geboren:
05-11-1916

Geboorteplaats:
Londen, England

Overleden:
13-02-1993

De werkelijke naam van Carl Mortner is Hans Glaub, een wetenschapper die in de tweede wereldoorlog in concentratie experimenteerde met steroïden bij zwangere vrouwen om een super intelligente kinderen te kweken. Na de oorlog wordt hij gevangen door de Russen en werkt voor hen om de prestaties en het uithoudingsvermogen van top atleten te verbeteren. Hij komt met zijn monocle over als een typische gestoorde dokter en stelt zich op als een vader figuur voor Zorin. Hij helpt hem in zijn zoektocht om de wereld te kunnen domineren en om zijn paarden races te laten winnen.

Dr Carl Mortner Dr Carl Mortner Dr Carl Mortner

 

May Day (Grace Jones)

 
May Day
 
Actrice:
Grace Jones Grace Mendoza

Personage:
May Day

Geboren:
19-05-1948

Geboorteplaats:
Spanish Town, Jamaica

May Day is altijd extravagant gekleed en maakt een imposerende indruk als de vriendin en bondgenoot van Zorin. Ze zegt weinig maar lacht soms duivels wanneer ze een karwei voor Zorin geklaard heeft, wat er meestal op neer komt dat ze iemand laat omkomen. Zo laat ze een zakenpartner van Zorin die niet langer met hem wil samenwerken letterlijk uit de zaak stappen door hem boven in de lucht uit de zeppelin te laten stappen. Ze is ervan overtuigd dat Zorin van haar houdt maar moet erkennen dat hij haar gewoon om wilde laten komen met vele anderen in de verlaten ondergelopen mijn. Ze offert zichzelf met de bom waarmee Zorin een groot landschap onder water wilde zetten op een monorail wagentje naar buiten de mijn te rijden waarbij de vallei gered is, maar zij omkomt in de explosie.

May Day May Day May Day

 
 

Naar boven!