James Bond Boeven -Alt- Never Say Never Again

 

Ernst Stavro Blofeld (Max von Sydow)

 
Ernst Stavro Blofeld
 
Acteur:
Max von Sydow

Personage:
Ernst Stavro Blofeld

Geboren:
10-04-1929

Geboorteplaats:
Lund, Zweden

Blofeld is de onbetwiste leider van het misdaad syndicaat SPECTRE en houdt op een meedogenloze, onmenselijke manier de touwtjes in handen. Het enige levende wezen waar hij om geeft is zijn witte Perzische kat die niet van zijn zijde wijkt en verder laat hij iedere medewerker die hij niet meer vertrouwd of hem heeft teleurgesteld net zo gemakkelijk uit de weg ruimen als zijn tegenstanders.

Ernst Stavro Blofeld Ernst Stavro Blofeld Ernst Stavro Blofeld

 

Emilio Largo (Klaus Maria Brandauer)

 
Emilio Largo
 
Acteur:
Klaus Maria Brandauer (Klaus Georg Steng)

Personage:
Emilio Largo

Geboren:
22-06-1944

Geboorteplaats:
Bad Aussee, Oostenrijk

Largo is de tweede man bij SPECTRE en leeft zeer luxueus op een enorm jacht. Wanneer Bond aan zijn minnares Domino duidelijk maakt dat Largo een crimineel is die ook nog eens verantwoordelijk is voor de dood van haar broer, wilt hij van hen beiden af. Hij doet dit door Bond op te sluiten in een cel in zijn onderkomen in het Noord Afrikaanse Palmya en wil Domino als slavin verkopen. Bond ontsnapt, bevrijdt Domino en ontsnapt met haar. Leiter schiet hen te hulp en Domino maakt deel uit van de operatie om de plannen van Largo te verijdelen. Zij is ook degene die Largo doodt met een harpoen.

Emilio Largo Emilio Largo Emilio Largo

 

Fatima Blush (Barbara Carrera)

 
Fatima Blush
 
Actrice:
Barbara Carrera

Personage:
Fatima Blush

Geboren:
31-12-1951

Geboorteplaats:
Managua, Nicaragua

Bond ontmoet Fatima op de Bahama’s als hij onderzoek doet naar de activiteiten van Largo naar SPECTRE. Ze delen het bed maar Bond weet maar al te goed dat ze hem ook wil doden. Blush doodt eerst de assistente van Bond, Nicole, in hun hotel, waarop Bond de achtervolging in zet. Na een dolle achtervolging op de motor weet Blush Bond dan te overmeesteren. Omdat ze wil dat Bond eerst een afscheidsbrief schrijft voor ze hem doodt, dat zij de beste minnares is die hij ooit heeft gehad, tekent ze haar eigen doodvonnis. Bond schiet met een miniatuur raket uit zijn pen van Q in de borst en de femme fatale explodeert letterlijk voor de ogen van Bond.

Fatima Blush Fatima Blush Fatima Blush

 
 

Naar boven!