James Bond Boeven – Casino Royale

 

Le Chiffre (Mads Mikkelsen)

 
Le Chiffre
 
Acteur:
Mads Mikkelsen

Personage:
Le Chiffre

Geboren:
22-11-1965

Geboorteplaats:
Kopenhagen, Denemarken

Le Chiffre verschaft zich door bemiddeling van mr. White een kapitaal in het legerkamp van Obanno en belegt dat direct in de vliegtuigmaatschappij Skyfleet en lanceert het pas ontwikkelde protype Skyfleet op Miami International. Zijn werkwijze is dan vervolgens om terroristische aanslagen te plegen op dergelijke succesvolle ondernemingen om te profiteren van de laag gezonken waarde van duur verkochte aandelen. Dit keer verijdeld Bond een dergelijk plan en voor Le Chiffre begint een wedloop om wraak te nemen op Bond en geld te vinden voor zijn geldschieters, wat hij met de dood moet bekopen.

Le Chiffre Le Chiffre Le Chiffre

 

Valenka (Ivana Milicevic)

 
Valenka
 
Acteur:
Ivana Milicevic

Personage:
Valenka

Geboren:
26-04-1974

Geboorteplaats:
Sarajevo, Bosnië

De mooie blonde Valenka wijkt niet van de zijde van haar vriend Le Chiffre en gaat voor hem door het vuur. Wanneer Obanna wraak wil nemen op Le Chiffre omdat hij vermoed dat hij door hem zijn geld kwijt is, dreigt hij Valenka’s arm af te snijden omdat Le Chiffre die nog nodig heeft voor bij de pokertafel. Hij stopt op het laatste moment, tot opluchting van Valenka, en geeft haar de raad een nieuwe vriend te zoeken aangezien Le Chiffre niet eens protesteerde. Toch blijft ze bij de man en zit ook bij hem in de auto wanneer Bond en Vesper gevangen en afgevoerd worden.

Valenka Valenka Valenka

 

Mr White (Jesper Christensen)

 
Mr White
 
Acteur:
Jesper Christensen

Personage:
Mr White

Geboren:
16-05-1948

Geboorteplaats:
Kopenhagen, Denemarken

Mr White werkt voor een onbekende organisatie, maar kent en is bekend bij vele terroristen, huurlingen en andere corrupte handelaars. Wanneer Le Chiffre zijn verplichtingen niet kan nakomen verliest White zijn vertrouwen in hem en doodt hem zonder verdere onderhandelingen. Later stuurt hij in Venetië Gettler naar Vesper om het geld op te halen. Bond komt tussenbeide en doodt Gettler, maar kan niet voorkomen dat Vesper ook omkomt. Terwijl Bond zonder succes probeert Vesper te reanimeren haalt White de koffer met geld weg. Maar Bond vindt in de telefoon van Vesper het telefoonnummer en kan het landhuis van White lokaliseren waar hij White confronteert met zijn daden.

Mr White Mr White Mr White

 
 

Naar boven!