James Bond Boeven – Die Another Day

 

Zao (Rick Yune)

 
Zao
 
Acteur:
Rick Yune

Personage:
Zao

Geboren:
22-08-1971

Geboorteplaats:
Washington, District of Columbia, USA

Zao is de rechterhand van Colonel Moon en lijkt erg hecht te zijn met zijn baas. Hij is oog degene die Moon de ware identiteit van Bond vertelt wanneer Moon met Bond onderhandeld over diamanten. Bond wordt gevangen genomen maar niet nadat hij een bom in de diamanten koffer heeft laten gaan, die recht in het gezicht van Zao explodeert. Nadat Bond maanden later is uitgewisseld voor Zao, gaat hij op zoek naar de man. Hij vindt hem in een genen therapie kliniek om zijn gehavende gezicht te herstellen. Bond stopt de behandeling halverwege waardoor Zao er vreselijk uit ziet. Later ontmoeten ze elkaar in Ijsland waar Bond hem definitief uitschakelt na een bloedstollende achtervolging over de ijsvlakten.

Zao Zao Zao

 

Miranda Frost (Rosamund Pike)

 
Miranda Frost
 
Actrice:
Rosamund Pike

Personage:
Miranda Frost

Geboren:
27-01-1979

Geboorteplaats:
Londen, Engeland

Miranda werkt under cover als publiciteitsagent om voor haar werkelijke baan, MI6 agente, Graves te kunnen onderzoeken. De cryptologist en Olympisch kampioen schermen heeft zich vrijwillig opgegeven voor de missie, maar later blijkt ze een dubbel spionne te zijn. Zij heeft Bond verraden bij de Noord Koreanen en Graves onthult dat hij Miranda aan middelen heeft geholpen om de Olympische Spelen te winnen om de MI6 agente aan zich te kunnen binden. Haar zelfverzekerdheid wordt haar uiteindelijk fataal, tijdens een zwaardgevecht met Jinx wordt ze in de borst gestoten en overlijdt.

Miranda Frost Miranda Frost Miranda Frost

 

Sir Gustav Graves (Toby Stephens)

 
Sir Gustav Graves
 
Acteur:
Toby Stephens

Personage:
Sir Gustav Graves

Geboren:
21-04-1969

Geboorteplaats:
Londen, Engeland

Gustav Graves doet zich voor als een wees die in de Argentijnse diamant mijnen werken. Vanaf daar zou hij vele diamanten in Argentinië ontdekt hebben waarmee hij zijn fortuin zou hebben gemaakt. In werkelijkheid is hij Kolonel Moon die zijn zogenaamde diamantmijn in Island gebruikt om Afrikaanse conflict diamanten schoon te wassen. Hij is de ontwikkelaar van het Icarus ruimte programma, zogenaamd om de wereld van armoede te verlossen, maar in werkelijkheid om zijn ultieme doel te verwezenlijken, het binnen vallen van Zuid Korea.

Sir Gustav Graves Sir Gustav Graves Sir Gustav Graves

 
 

Naar boven!