James Bond Boeven – Goldeneye

 

General Arkady Grigorovich Ourumov (Gottfried John)

 
General Arkady Grigorovich Ourumov
 
Acteur:
Gottfried John

Personage:
General Arkady Grigorovich Ourumov

Geboren:
29-08-1942

Geboorteplaats:
Berlijn, Duitsland

Overleden:
01-09-2014

Generaal Ouromov is een Russische generaal met de verantwoording voor de Severnaya Space Faciliteit. Hij werkt samen met Alec Trevelyan om de Goldeneye satelliet voor eigen voordeel te gebruiken. Ze plannen om enkele seconden voor de Goldeneye inslaat in de Britse banken te hacken wat alle sporen van het misdrijf zal wissen. De Britten zien Ourumov als de volgende ijzeren man van Rusland die ondanks dat hij psychisch niet stabiel is toch een imposerende indruk maakt.

General Arkady Grigorovich Ourumov General Arkady Grigorovich Ourumov General Arkady Grigorovich Ourumov

 

Alec Trevelyan (Sean Bean)

 
Alec Trevelyan
 
Acteur:
Sean Bean

Personage:
Alec Trevelyan

Geboren:
17-04-1959

Geboorteplaats:
Sheffield, England

Trevelyan was een 006 agent die tijdens een missie met Bond door Ouromov dood geschoten werd. De moord bleek in scene gezet want later vond Bond zijn oud collega terug als partner in crime met Ouronov. Samen willen ze de Goldeneye satelliet op Londen afvuren om zonder een spoor achter te laten de Britse banken te kunnen hacken. Trevelyan neemt het Bond kwalijk dat door zijn toedoen zijn gezicht is ontsierd met enorme littekens en vertelt hem keer op keer dat hij Trevelyan, duidelijk de meest slimme is van hen twee. Bond moet het nu opnemen tegen zijn oude vriend en in een gevecht bovenop de satelliet weet Bond hem dan definitief uit te schakelen.

Alec Trevelyan Alec Trevelyan Alec Trevelyan

 

Xenia Zaragevna Onatopp (Famke Janssen)

 
Xenia Zaragevna Onatopp
 
Acteur:
Famke Janssen

Personage:
Xenia Zaragevna Onatopp

Geboren:
05-11-1965

Geboorteplaats:
Amstelveen, Nederland

De extra vagante Onatopp is een voormalige Russische gevechtsvlieger die van snelle auto’s sigaren, doden en winnen houdt. Wanneer ze het keer op keer tegen Bond moet afleggen raakt ze steeds meer gefrustreerd jegens de 007 agent. Een andere hobby van haar is het wurgen van haar minnaars met haar dijen, iets wat ze ook bij Bond probeert maar wat ze wederom verliest. Nadat het vliegtuig van Bond en Natalya is gecrasht in Cuba neemt het weer tegen hem op, maar nu maakt Bond een definitief einde aan de strijd. Hij bindt haar aan de touwen waarmee ze uit een helikopter neerdaalde en opent vervolgens het vuur op de heli. Daardoor is de helikopter gedwongen om weg te vliegen, waardoor Onatopp tegen een boom wordt doodgeslagen.

Xenia Zaragevna Onatopp Xenia Zaragevna Onatopp Xenia Zaragevna Onatopp

 

Boris Grishenko (Alan Cumming)

 
Boris Grishenko
 
Acteur:
Alan Cumming

Personage:
Boris Grishenko

Geboren:
27-01-1965

Geboorteplaats:
Perthshire, Schotland

Grishenko is een heel zelfverzekerde jongeman, overtuigd van zijn talenten. Hij ijkt een vriend van Natalya op de Severnaya Space faciliteit, maar doet niets om haar te waarschuwen voor de op handen zijnde massa moord van Ouronov en Onatopp. Wanneer Ouromov merkt dat Natalya nog in leven is laat hij zelfs zich en zijn vriendschap met het meisje gebruiken om haar te kidnappen. Hij geniet van de macht als hij de controle krijgt van Trevelyan’s computers wanneer masterplan zijn climax nadert maar sterft wanneer, juist als hij denkt overwonnen te hebben, door overspoeld te worden door een golf van vloeibaar stikstof.

Boris Grishenko Boris Grishenko Boris Grishenko

 
 

Naar boven!