James Bond Boeven – Live And Let Die

 

Dr Kananga / Mr Big (Yaphet Kotto)

 
Mr Big
 
Acteur:
Yaphet Frederick Kotto

Personage:
Dr Kananga / Mr Big

Geboren:
15-11-1937

Geboorteplaats:
New York City, New York, USA

Dr Kananga is een dictator die de lokale bevolking op een afstand houdt van zijn heroïne velden met hulp van Baron Samedi en zijn leger van Sacrecows. Zijn plan is om de Amerikaanse dugsmarkt over te nemen door deze te overspoelen met twee ton heroïne. Hiervoor gebruikt hij zijn tweede identiteit, Mr. Big en een keten van Soul restaurants in New York en New Orleans. Hoewel hij een meedogenloze man is maakt hij zijn handen overigens niet graag vuil en laat de nare karweitjes over aan zijn helpers.

Mr Big Mr Big Mr Big

 

Tee Hee (Julius W Harris)

 
Tee Hee
 
Acteur:
Julius W Harris

Personage:
Tee Hee

Geboren:
17-08-1923

Geboorteplaats:
Philadelphia, USA

Overleden:
17-10-2004

Tee Hee is een intimiderende man die zijn arm ooit heeft verloren in een gevecht met een krokodil. Sindsdien draagt hij een dodelijke prothetische haak. Daarmee maakt hij het wapen van Bond in enkele seconden onklaar wanneer deze in het Soul restaurant van zijn patroon Mr. Kanaanga komt. Op bevel van Kanaanga brengt hij Bond naar een krokodillen boerderij waar hij Bond aan de hongerige beesten wil voeren. Bond ontsnapt en weet uiteindelijk de plannen van Kanaanga te doorkruisen. Hee Tee wil wraak nemen op Bond maar wordt door deze uit een rijdende trein gegooid.

Tee Hee Tee Hee Tee Hee

 

Whisper (Earl Jolly Brown)

 
Whisper
 
Acteur:
Earl Jolly Brown

Personage:
Whisper

Geboren:
18-10-1939

Geboorteplaats:
Houston, Texas, USA

Overleden:
24-08-2006

Whisper is helper van Kananga, een grote sterke man die schijnbaar liever gadgets gebruikt om te doden dan brute kracht. Hij slaat op het vliegveld Bond gade die afgehaald wordt door Felix Leiter en doodt de chauffeur later door het gif Dark Shooting Mirror in de auto te gebruiken. Misschien heeft Bond zijn leven wel aan deze karaktertrek te danken als hij door Whisper wordt opgesloten in een opslag container in plaats van hem te doden.

Whisper Whisper Whisper

 

Baron Samedi (Geoffrey Holder)

 
Baron Samedi
 
Acteur:
Geoffrey Holder

Personage:
Baron Samedi

Geboren:
01-08-1930

Geboorteplaats:
Port of Spain, Trinidad, West Indië

Overleden:
05-10-2015

Deze helper van Kanaanga bezit boven natuurlijke gaven en is zeer bedreven in vooddoo, waar hij de plaatselijke bevolking regelmatig de angst mee op het lijf jaagt. Hij pocht tegen Bond onsterfelijk te zijn wat deze in twijfel trekt. Nadat Bond de mooie Solitaire uit handen van Samedi heeft gered doodt hij verschillende figuren die zich allemaal hebben uitgedost als Samedi. Toch is de sterfelijkheid van Samedi hier niet mee bewezen want wanneer Bond en Solitaire later per trein verder reizen zit baron Samedi voorop diezelfde trein en lacht zijn karakteristieke lach.

Baron Samedi Baron Samedi Baron Samedi

 

Rosie Carver (Gloria Hendry)

 
Rosie Carver
 
Acteur:
Gloria Hendry

Personage:
Rosie Carver

Geboren:
03-03-1949

Geboorteplaats:
Winter Haven, Florida, USA

Rosie Carver verrast Bond door in zijn hotelkamer in te checken als Mrs. Bond, maar hij hoort al snel dat ze een CIA agente is. Nadat Rosie erg schrikt van een slang zoekt ze bescherming bij Bond die haar die maar wat graag geeft. Nadat ze de nacht naar volle tevredenheid hebben doorgebracht gaan ze ze diep zee duiken om de rest van het eiland te onderzoeken. Tijdens een pick nick vertelt Bond haar dat hij haar doorzien heeft en ze als spion werkt voor Kanaanga. Carter vlucht weg van Bond maar wordt bijna direct gedood door de Scaretows van Kanaanga.

Rosie Carver Rosie Carver Rosie Carver

 
 

Naar boven!