James Bond Boeven – Moonraker

 

Hugo Drax (Michael Lonsdale)

 
Hugo Drax
 
Acteur:
Michael Lonsdale

Personage:
Hugo Drax

Geboren:
24-05-1931

Geboorteplaats:
Parijs, Frankrijk

De biljonair Drax woont op een enorm landgoed in Californië, waarvan iedere steen uit Frankrijk is verscheept. In verschillende ondernemingen van Drax industries in Venetië en Brazillië, wordt gewerkt aan zijn masterplan, het vernietigen van de wereld en aan het hoofd staan van een uitverkoren super ras dat zich in de ruimte zal vestigen. Het is een koude man, zonder enige emotie of geweten. Uiteindelijk moet hij in Bond zijn meerdere erkennen die hem na het laatste gevecht door een luchtsluis uit zijn ruimtestation gooit met de woorden; “Neem een grote stap voor de mensheid!”

Hugo Drax Hugo Drax Hugo Drax

 

Chang (Toshiro Suga)

 
Chang
 
Acteur:
Toshiro Suga

Personage:
Chang

Geboren:
22-08-1950

Geboorteplaats:
Tokio, Japan

Deze Oosterse assistent van Drax spreekt niet, maar voert zonder enige bedenkingen alle opdrachten uit die Drax hem oplegt, ook het doden van Drax’ tegenstanders of mensen die in ongenade zijn gevallen. Hij probeert Bond te doden door hem letterlijk te mangelen in de centrifuge van Dr. Goodheart, maar Bond kan dit voorkomen met behulp van zijn horloge met gadgets van Q. in Venetië gaat Chang een man op man gevecht met Bond aan op het dak van een museum, maar Bond wet aan de winnende hand te komen en Chang van het dak te gooien.

Chang Chang Chang

 

Jaws (Richard Kiel)

 
Jaws
 
Acteur:
Richard Kiel

Personage:
Jaws

Geboren:
13-09-1939

Geboorteplaats:
Detroit, Michigan, USA

 
 

Hij lijdt aan acromegalie (groeihormoonstoornis)
en is 2,18 meter lang

Bond heeft Jaws wel van zich af kunnen schudden in Atlantis maar hij heeft het wel overleefd. Nu heeft hij zich aan de kant van Drax geschaard en werpt zich opnieuw op als een geducht tegenstander van Bond. Maar op het ruimtestation gaat Jaws beseffen dat hij en zijn pas gevonden vriendinnetje de holocaust van Drax niet zullen overleven en het stel kiest uiteindelijk de zijde van Bond.

Jaws Jaws Jaws

 
 

Naar boven!