James Bond Boeven – Octopussy

 

Kamal Khan (Louis Jourdan)

 
Kamal Khan
 
Acteur:
Louis Jourdan (Louis Gendre)

Personage:
Kamal Khan

Geboren:
19-06-1921

Geboorteplaats:
Marseille, Frankrijk

Overleden:
14-02-2015

Khan is een verbannen Afghaanse prins die nu in het luxueuze paleis Monsoon Palace in Delhi. Hij geniet van dobbelen maar gebruikt daar zijn speciale verzwaarde dobbelstenen voor. Nadat Bond toch kans heeft gezien een aanzienlijk bedrag van hem te winnen geeft hij hem het advies mee om het snel weer uit te geven. Later laat hij Bond gevangen nemen en tijdens een uitgelezen diner vertelt Khan losjes over zijn martel methoden. Bond weet te ontsnappen zet met handlangers van Khan, die doorzien dat hij ook hen wil bedriegen in hun smokkel praktijken en zelfs doden, de jacht op Khan in. Deze denkt te kunnen ontsnappen met een vliegtuig maar het toestel crasht waarbij Khan omkomt.

Kamal Khan Kamal Khan Kamal Khan

 

Gobinda (Kabir Bedi)

 
Gobinda
 
Acteur:
Kabir Bedi

Personage:
Gobinda

Geboren:
16-01-1946

Geboorteplaats:
Bombay, India

Gobinda is de lijfwacht van Khan en verricht de meest uiteenlopende taken voor hem, van bediende tot huurmoordenaar. Hij spreekt Khan eerbiedig aan met Excellentie en volgt zonder meer ieder bevel op. Zelfs als Khan hem opdracht geeft Bond achterna te jagen over het dak van een trein en hoog in de lucht uit het vliegtuig te klimmen om Bond eraf te gooien. Gobinda kan Bond nog wel van de trein gooien, maar op het vliegtuig delft hij het onderspit, hij valt van het vliegtuig in de diepte, de dood tegemoet.

Gobinda Gobinda Gobinda

 

General Orlov (Steven Berkoff)

 
General Orlov
 
Acteur:
Steven Berkoff

Personage:
General Orlov

Geboren:
03-08-1937

Geboorteplaats:
Stepney, Londen, England

Generaal Orlov is een agressieve, heet gebakerde op macht beluste Communist die wil dat de Sovjet Unie West Europa binnen zal vallen. Maar terwijl Orlov de leiders van het Kremlin probeert te overtuigen een aanval op Europa in te zetten, wil de meerderheid van hen juist vrede met het Westen sluiten. Dit leidt tot een samenwerkingsverband met Kamal Khan. Hun plannen om een nucleaire bom in een circus op de US Airforce basis in West Duitsland te detoneren mislukt omdat Bond net een par seconden voor de bom af zou gaan hem stop kan zetten.

General Orlov General Orlov General Orlov

 
 

Naar boven!