James Bond Boeven – Skyfall

 

Raoul Silva (Javier Bardem)

 
Raoul Silva
 
Acteur:
Javier Bardem

Personage:
Raoul Silva

Geboren:
1 maart 1969

Geboorteplaats:
Las Palmas, Gran Canaria

Silva of Rodriquez zoals zijn werkelijke naam luidde, was een top agent van MI6 in Hong Kong. Helaas draaide hij door en veranderde zoals M het betitelde als een ongeleid projectiel. Zij was verantwoordelijk voor hem aangezien zij in Hong Kong werkte en besloot hem te ruilen bij de Chinezen die op hem joegen. In ruil kreeg zij in 1997 zes goede agenten terug en een makkelijke overdracht.
 
Silva heeft M dit altijd als verraad verweten en houdt haar verantwoordelijk voor de maandenlange martelingen die hij moest ondergaan. Sinds hij op vrije voeten kwam heeft hij gewerkt aan een masterplan om wraak te nemen op MI6 en natuurlijk vooral op M. hij was veranderd in een nietsontziende wrede tiran die zijn medewerkers en ook zijn minnares, Severine, als slaven zag. Hij zag er ook niet tegenop haar te doden omdat ze hulp bij James Bond had gezocht.
 
Het oorspronkelijke plan van Silva heeft Bond kunnen verijdelen maar het heeft toch zijn beslag gekregen op het landgoed Skyfall, het ouderlijk huis van Bond. Daar hebben Bond, M en een oude huismeester Silva opgewacht maar konden niet tegen de overmacht van Silva op. Skyfall ging in vlammen op en M raakte ernstig gewond door een kogel van Silva’s mannen. Tijdens zijn laatste ogenblikken sprak hij nog met M, die zich toen nog staande kon houden. Bond doodde Silva door hem een mes in zijn rug te gooien waarna M ook inzakte en in de armen van Bond stierf.

Raoul Silva Raoul Silva Raoul Silva

 

Patrice (Ola Rapace)

 
Patrice
 
Acteur:
Ola Rapace

Personage:
Patrice

Geboren:
03 december 1971

Geboorteplaats:
Tyresö, Zweden

Patrice stal in opdracht van Silva een harde schijf met een lijst met namen van undercover agenten van MI6. Hij doodde hierbij MI6 agent Ronson en werd achtervolgd door Bond. Ze vochten door tot op het dak van een trein maar Patrice kon ontsnappen doordat Eve met haar schot Bond uitschakelde.
 
Later werd Patrice weer door MI6 gelokaliseerd in Shang Hai waar hij een nieuwe klus voor Silva uitvoerde. Bond wachtte hem op het vliegveld op en volgde hem naar de wolkenkrabber waar Patrice eerst een portier doodde en daarna het beoogde doelwit. Bond viel hem aan en kon hem overmeesteren. Helaas viel hij al van de wolkenkrabber voordat Bond de naam van zijn opdrachtgever te weten is gekomen.

Patrice Patrice Patrice

 
 

Naar boven!