James Bond Boeven – The Spy Who Loved Me

 

Karl Stromberg (Curt Jurgens)

 
Karl Stromberg
 
Acteur:
Curt Jurgens

Personage:
Karl Stromberg

Geboren:
13-12-1915

Geboorteplaats:
Munchen, Duitsland

Overleden:
18-06-1982

Stromberg heeft in vele dubieuze ondernemingen heel veel geld verzameld en leeft nu in een onder water wereld Atlantis. Hij is ervan overtuigd dat de mensheid corrupt en decadent is en daarom wil hij de wereld met nucleaire wapens vernietigen en een nieuwe wereld onder de zeespiegel opbouwen. Ook doet hij zich vriendelijk voor bij twee wetenschappers en feliciteert hen met het ontwerpen van een submarine tracking systeem. Maar kort daarna laat hij hen ombrengen door hun helikopter op te blazen en geeft hij zijn assistenten Jaws en Sandor de opdracht iedereen te vermoorden die in contact is geweest met de microfilm met het ontwerp van het tracking systeem.

Karl Stromberg Karl Stromberg Karl Stromberg

 

Jaws (Richard Kiel)

 
Jaws
 
Acteur:
Richard Kiel

Personage:
Jaws

Geboren:
13-09-1939

Geboorteplaats:
Detroit, Michigan, USA

Overleden:
10-09-2014

Hij leed aan acromegalie (groeihormoonstoornis)
en is 2,18 meter lang

De enorme Jaws torent boven iedereen uit en met zijn mond vol met metalen tanden maakt hij de indruk dat hij niet te verslaan is. Dat is inderdaad ook het geval, hij doodt Aziz Fekkesh, Max Kalba en daarna zelfs een haai. Maar het lukt hem niet Majoor Amasavo om te brengen wanneer Bond hier tussen komt. Bond weet van hem af te komen door Jaws met zijn metalen tanden vast te zetten aan een magneet in een watertank met haaien, maar Jaws weet hier toch uit te komen en uit het exploderende Atlantis te ontsnappen.

Jaws Jaws Jaws

 

Naomi (Caroline Munro)

 
Naomi
 
Actrice:
Caroline Munro

Personage:
Naomi

Geboren:
16-01-1950

Geboorteplaats:
Windsor, England

Bond ontmoet Naomi als de assistente van Stromberg hem en Anya naar Atlantis brengt. Ze voelt zich aangetrokken tot Bond en flirt onderweg een beetje met hem, maar geniet later ook van het kat en muis spelletje waarin zij Bond en Amasova probeert te vermoorden door vanuit een helikopter op hun auto te schieten. Bond beëindigt de achtervolging door vanuit de onder water Lotus een surface-to-air missile op de helikopter afschiet waardoor deze in de lucht explodeert.

Naomi Naomi Naomi

 
 

Naar boven!