James Bond Boeven – The World Is Not Enough

 

Elektra King (Sophie Marceau)

 
Elektra King
 
Actrice:
Sophie (Danièle Sylvie) Marceau

Personage:
Elektra King

Geboren:
17-11-1966

Geboorteplaats:
Gentilly, Parijs, Frankrijk

 

Nadat haar vader weigerde om op advies van M de vijf miljoen dollar te betalen die Renard eiste als losgeld, ontwikkelde Elektra het Stockholm syndroom. Ze doodde haar vader en nam de leiding over zijn olie concern over. Ze vertelt Bond die opdracht heeft haar te beschermen dat ze dit wil doen op de manier dat haar moeder dit gewild zou hebben. Maar ze verleid Bond om haar geheime plannen door te voeren en ze gebruikt zowel Bond als Renard voor haar eigen doel, goedmaken aan haar moeder uit Azerbaijan wat haar vader haar had aangedaan. Het doden van haar vader zag ze dan ook als een eerste stap, het terugnemen van de olie die hij van haar moeder gestolen had.

Elektra King Elektra King Elektra King

 

Renard (Robert Carlyle)

 
Renard
 
Acteur:
Robert Carlyle

Personage:
Renard (Victor Zokas)

Geboren:
14-04-1961

Geboorteplaats:
Maryhill, Glasgow, Schotland

Victor Zokas, bijgenaamd Renard, is nadat hij Elektra had ontvoerd, volledig verliefd op haar geworden. Doordat er een kogel in zijn hersenen is geschoten, die niet meer verwijderd kan worden, zal hij uiteindelijk sterven. Maar voor het zover is voelt hij geen enkele pijn en kan zichzelf daarom dingen laten doen die anders nooit gekund hadden. Hoewel hij dit gebruikt om zijn voordeel uit te halen, is hij gefrustreerd omdat hij de huid van Elektra niet kan voelen en bijzonder jaloers wanneer zij het bed heeft gedeeld met Bond. Ze zegt dat ze dit doet om Bond af te leiden maar Renard weet niet dat ze hen allebei gebruikt om haar ultieme doel te bereiken.

Renard Renard Renard

 

‘Het Sigaar meisje’ (Maria Grazia Cucinotta)

 
Sigaar meisje
 
Actrice:
Maria Grazia Cucinotta

Personage:
‘Het Sigaar meisje’

Geboren:
27-07-1968

Geboorteplaats:
Messina, Sicilië, Italië

Tijdens zijn overleg met Lachaise is het Sigaar meisje in de kamer en biedt een sigaar aan. Juist wanneer Lachaise de gewenste informatie met Bond wil delen, doodt ze Lachaise en verdwijnt. Er volgt een wilde achtervolging over de Thames en door Londen waarvoor Bond de Q boot gebruikt. Hij weet het Sigaar meisje uiteindelijk te overmeesteren, maar liever dan dat ze vertelt wie ze is en voor wie ze werkt, pleegt ze zelfmoord.

Sigaar meisje Sigaar meisje Sigaar meisje

 
 

Naar boven!