James Bond Boeven – You Only Live Twice

 

Ernst Stavro Blofeld (Donald Pleasance)

 
Ernst Stavro Blofeld
 
Acteur:
Donald Pleasance

Personage:
Ernst Stavro Blofeld

Geboren:
05-10-1919

Geboorteplaats:
Worksop, Nottinghamshire, England

Overleden:
02-02-1995

Blofeld is een meedogenloze intimiderende man die terwijl hij rustig zijn witte kat streelt die altijd bij hem op schoot zit koelbloedig medewerkers doodt die in zijn ogen hebben gefaald. Zo betaalde mr. Osata de hoogste prijs toen hij door Blofeld aan zijn piranha werd gevoerd. Hij is kaalhoofdig en er loopt een groot litteken over zijn gezicht. Ook blijft hij altijd kalm en wanneer het leger van Tanaka met medewerking van Bond zijn vulkaan leger heeft verslagen vernietigd hij de raket basis die hij in de vulkaan heeft laten bouwen en ontsnapt zelf op een monorail.

Ernst Stavro Blofeld Ernst Stavro Blofeld Ernst Stavro Blofeld

 

Mr Osato (Teru Shimada)

 
Mr Osato
 
Acteur:
Teru Shimada

Personage:
Mr Osato

Geboren:
17-11-1905

Geboorteplaats:
Mito, Japan

Overleden:
19-06-1988

Osata heeft als dekmantel de eigenaar te zijn van Osata Chemicals en Engineering, maar is feitelijk een agent voor SPECTRE. Hij is in feite een gentleman die al zijn vuile werkjes doorschuift naar zijn secretaresse, Helga Brandt, die ook voor SPECTRE werkt. Wanneer Osata van Blofeld persoonlijk de opdracht krijgt Bond om te brengen, faalt hij keer op keer. De ongeduldige Blofeld schuift dan de opdracht door naar Brandt en doodt de falende Osata door hem in een piranha bad te gooien.

Mr Osato Mr Osato Mr Osato

 

Helga Brandt (Karin Dor)

 
Helga Brandt
 
Actrice:
Karin Dor (K├Ątherose Derr)

Personage:
Helga Brandt

Geboren:
22-02-1936

Geboorteplaats:
Wiesbaden, Duitsland

Helga Brandt is de secretaresse van Osata en pas nummer 11 op de lijst van SPECTRE agenten. Toch moet ze vele opdrachten uitvoeren omdat Osata de vuile karweitjes naar haar doorschuift. Ze schept genoegen in martelen met plastisch chirurgische gereedschap, een lot dat Bond bespaard blijft omdat ze eerst wat plezier met hem wil hebben. Daarna laat ze hem geboeid achter in een Cessna vliegtuig waar ze zelf met een parachute uitspringt. Bond weet zich te bevrijden en een noodlanding te maken en Brandt eindigt net als Osata in het piranha bad van Blofeld.

Helga Brandt Helga Brandt Helga Brandt

 
 

Naar boven!