James Bond Girls – For Your Eyes Only

 

Melina Havelock (Carole Bouquet)

 
Melina Havelock
 
Actrice:
Carole Bouquet

Personage:
Melina Havelock

Geboren:
18-08-1957

Geboorteplaats:
Neuilly sur Seine, Frankrijk

Melina is een sterke half Grieks half Britse vrouw die wraak wil nemen op Hector Gonzales die haar ouders doodde. Daarbij stoot ze op Bond die met het onderzoek op de moord is belast en ze kunnen nadat Melina Gonzales met haar kruisboog beschoot maar nauwelijks wegkomen in haar oude Citroën CV. Melina blijft zich met het onderzoek bemoeien omdat zij wil weten wie Gonzales opdracht heeft gegeven tot moord. Dit brengt verschillende keren haar leven in gevaar maar uiteindelijk maakt zij ook deel uit van het slot spel om het crimineel meesterbrein Aris Kristatos te stoppen. Bond en Melina keren terug naar de boot van Melina’s ouders waar ze de nacht door willen brengen. Wanneer MI6 een verbinding tot stand brengt tussen de boot en premier Thatcher hebben de twee geliefden hier geen zin in. Thatcher zal het moeten doen met de antwoorden van de papegaai, terwijl zij de zee in gaan.

Melina Havelock Melina Havelock Melina Havelock

 

Bibi Dahl (Lynn-Holly Johnson)

 
Bibi Dahl
 
Actrice:
Lynn-Holly Johnson

Personage:
Bibi Dahl

Geboren:
13-12-1958

Geboorteplaats:
Chicago, Illinois, USA

Bibi is een jong veel belovend schaats sterretje dat gesponsord wordt door Aris Kristatos in de hoop ooit olympisch kampioene te worden. Wanneer ze Bond ontmoet bij Kristatos is ze onmiddellijk tot over haar oren verliefd en biedt zichzelf later aan in zijn bed. Bond poeiert haar verschrikt af, hij is oude gnoeg om haar vader te kunnen zijn. Later merkt Bibi dat Kristatos haar voor zichzelf wil houden en wilt aan hem ontsnappen. Dat zal niet eenvoudig zijn maar Bond komt ook met Kristatos afrekenen.

Bibi Dahl Bibi Dahl Bibi Dahl

 

Countess Lisl (Cassandra Harris)

 
Countess Lisl
 
Actrice:
Cassandra Harris

Personage:
Countess Lisl

Geboren:
15-12-1952

Geboorteplaats:
Sydney, Australië

Overleden:
28-12-1991

Lisl is de minnares van Milos Columbo die haar overhaalt Bond te verleiden en zo meer van hem te weten te komen. De volgende morgen wordt ze vermoord tijdens een wandeling over het strand door Emile Leopold Locque die haar met en strand buggy aan rijdt. Kristatos heeft Bond vertelt dat Locque werkt maar als Bond bij Columbus wordt gebracht blijken de zaken toch anders te liggen.

Countess Lisl Countess Lisl Countess Lisl

 
 

Naar boven!