James Bond Girls – Goldfinger

 

Dink (Margaret Nolan)

 
Dink
 
Actrice:
Margaret Nolan

Personage:
Dink

Geboren:
01-08-1943

Geboorteplaats:
Hampstead, London, England

Dink was net bezig om James Bond een massage te geven bij het zwembad van een hotel in Miami Beach toen Felix Leiter verscheen. Dink wil eigenlijk niet weg, maar wordt door Bond met een vermanend klapje op haar achterste weggestuurd, zodat hij zaken kan bespreken met Leiter.

Dink Dink Dink

 

Jill Masterson (Shirley Eaton)

 
Jill Masterson
 
Actrice:
Shirley Eaton

Personage:
Jill Masterson

Geboren:
12-01-1937

Geboorteplaats:
Londen, England

Bond ontmoet Jill in de kamer van Goldfinger die hij van Leiter moet schaduwen. Jill werkt eigenlijk voor Goldfinger, maar Bond weet haar snel over te halen zijn kant te kiezen. Wanneer Bond na een romantisch intermezzo met Jill nog een fles Dom Pérignon ‘53 uit de vriezer wil halen wordt hij neergeslagen door Oddjob. Nadat hij weer bewustzijn is gekomen vindt hij Jill dood op bed, ze is gestikt doordat ze volledig beschilderd is met goudverf.

Jill Masterson Jill Masterson Jill Masterson

 

Tilly Masterson (Tania Mallet)

 
Tilly Masterson
 
Actrice:
Tania Mallet

Personage:
Tilly Masterson

Geboren:
19-05-1941

Geboorteplaats:
Blackpool, England

Wanneer Bond Goldfinger achtervolgd wordt hij bijna geraakt door de kogels van Tilly die het op Goldfinger voorzien heeft. Ze blijkt de zus van Jill te zijn en wil wraak voor de dood van haar zus. Ze is hierbij erg gedreven, weigert iedere vorm van hulp en is ook niet ontvankelijk voor de avances van Bond. Bij avond duikt ze weer op bij de fabriek van Goldfinger waar ze een nieuwe poging onderneemt om Goldfinger te doden. Dit mislukt en Bond kan niet voorkomen dat ze gedood word door Oddjob.

Tilly Masterson Tilly Masterson Tilly Masterson

 

Pussy Galore (Honor Blackman)

 
Pussy Galore
 
Actrice:
Honor Blackman

Personage:
Pussy Galore

Geboren:
12-12-1927

Geboorteplaats:
London, England

Uiteindelijk wordt ook Bond gevangen en per via privé jet overgebracht naar het landgoed van Goldfinger. In dat vliegtuig wordt hij bewaakt door een handlangster van Goldfinger en als zij zich voorstelt als Pussy Galore, denkt Bond dat hij droomt. Hoewel de dame zegt immuun te zijn voor zijn avances weet Bond haar toch in zijn armen en aan zijn kant te krijgen. Ze zorgt er zelfs voor dat Goldfinger het onderspit delft en werkt hem later met Bond uit een kapot geschoten vliegtuig raam waarna zij zelf met Bond aan parachutes ontsnapt.

Pussy Galore Pussy Galore Pussy Galore

 
 

Naar boven!