James Bond Girls – The Man With The Golden Gun

 

Andrea Anders (Maud Adams)

 
Andrea Anders
 
Actrice:
Maud Adams

Personage:
Andrea Anders

Geboren:
12-02-1945

Geboorteplaats:
Luleå, Norrbottens län, Zweden

Andrea is de minnares van Scaramenga maar is bang voor deze schurk die bekend staat als The Man with the golden gun en wil weg. Maar omdat zij teveel van hem weet zal dit onherroepelijk haar dood betekenen en ze verzint daarom een list. Ze zend een gouden kogel naar het kantoor van Bond met daarin 007 gegraveerd. Ze hoopt dat Bond daarom achter Scaramengo aan zal gaan en hem doden. Bond komt inderdaad maar Scaramengo komt erachter dat ze met Bond samenwerkt waardoor ze toch wordt gedood.

Andrea Anders Andrea Anders Andrea Anders

 

Saida (Carmen du Sautoy)

 
Saida
 
Actrice:
Carmen du Sautoy

Personage:
Saida

Geboren:
26-02-1952

Geboorteplaats:
Londen, England

Saida was de laatste die gezien werd bij Bill Fairbanks, de 002, voor hij werd omgebracht. Daarom zoekt Bond de buikdanseres op in Beirut en complimenteert haar met haar dansen. Hij vraagt naar Banks en hoort dat zij de kogel die nooit werd gevonden in haar navel draagt als een talisman. Het kost Bond de nodige moeite maar weet uiteindelijk toch om de kogel bij Q te brengen voor onderzoek.

Saida Saida Saida

 

Mary Goodnight (Britt Ekland)

 
Mary Goodnight
 
Actrice:
Britt (-Marie) Ekland

Personage:
Mary Goodnight

Geboren:
06-10-1942

Geboorteplaats:
Stockholm, Zweden

Mary is aan Bond toegewezen om hem in Hong Kong bij te staan in zijn zoektocht naar Andrea en Scaremenga. De agente is tot over haar oren verliefd op de 007 agent die maar geen tijd voor haar vrij kan maken. Mary moet zelfs een halve nacht doorbrengen in de kledingkst van Bond terwijl hij in bed ligt met Andrea. Toch vergeet ze haar taken als agente niet en weet uiteindelijk aan de zijde van Bond Scaremenga en zijn helper Nick Nack te verslaan en dan heeft Bond eindelijk alle tijd voor haar, op een langzame boot in China.

Mary Goodnight Mary Goodnight Mary Goodnight

 
 

Naar boven!