James Bond Girls – Thunderball

 

Patricia Fearing (Molly Peters)

 
Patricia Fearing
 
Actrice:
Molly Peters

Personage:
Patricia Fearing

Geboren:
1942

Geboorteplaats:
Walsham le Willows, Suffolk, England

Overleden:
datum onbekend

Bond wordt door Bond naar een kliniek gestuurd om aan zijn conditie te werken. Patricia is zijn persoonlijk begeleidster en ze neemt haar taak heel serieus. Ze weigert aanvankelijk om op de avances van Bond in te gaan en verzucht zelfs wanneer ze hem vastgezet heeft aan een fitness machine dat ze zich voor de eerste keer veilig voelt. Er wordt een aanval op Bond gedaan terwijl hij aan de machine vast zit en Patricia kan nog maar net erger voorkomen. Daarna is ze als was in de handen van de 007 agent.

Patricia Fearing Patricia Fearing Patricia Fearing

 

Dominique Derval (Claudine Auger)

 
Dominique Derval
 
Actrice:
Claudine Auger (Claudine Oger)

Personage:
Dominique Derval

Geboren:
26-04-1942

Geboorteplaats:
Parijs, Frankrijk

Dominique, of zoals haar vrienden haar kennen Domino, is de minnares van Emelio Largo. Ze is ervan overtuigd dat Largo ter goede trouw is en het kost Bond grote moeite om haar te overtuigen dat juist Largo verantwoordelijk is voor de dood van haar broer, Majoor Francois Derval. Dan kiest ze de kant van Bond, wat haar onvermijdelijk op de boosheid van Largo komt te staan. Hij wil haar martelen en langzaam doden, maar een andere helper van Largo bevrijd haar. Bond dreigt neergeschoten te worden maar dan klinkt er een schot van Domino en zij doodt haar kwelgeest.

Dominique Derval Dominique Derval Dominique Derval

 

Paula Caplan (Martine Beswick)

 
Paula Caplan
 
Actrice:
Martine Beswick

Personage:
Paula Caplan

Geboren:
26-09-1941

Geboorteplaats:
Port Antonio, Jamaica

Paula is naast Pinder het lokale contact van Bond in Nassau wanneer hij Largo’s activiteiten onderzoekt. Ze doet goed werk voor Bond maar wordt in haar hotelkamer overvallen door de mannen van Largo en gevangen genomen. Bond heeft nog een poging gedaan om haar te bevrijden, maar kwam te laat. Paula pleegde zelfmoord door het slikken van cyanide. Ze wilde zo voorkomen belangrijke informatie door te moeten geven aan Largo.

Paula Caplan Paula Caplan Paula Caplan

 
 

Naar boven!