James Bond MI6 e.a. – Miss Monneypenny

 

Miss Moneypenny (Lois Maxwell)

 
Miss Moneypenny
 
Actrice:
Lois Maxwell

Personage:
Miss Moneypenny

Geboren:
14 februari 1927

Geboorteplaats:
Kitchener, Canada

Overleden:
29 september 2007

Speelde in:
Dr No (1962)
From Russia with Love (1963)
Goldfinger (1964)
Thunderball (1965)
You Only Live Twice (1967)
On Her Majesty’s Secret Service (1969)
Diamonds Are Forever (1971)
Live and Let Die (1973)
The Man with the Golden Gun (1974)
The Spy Who Loved Me (1977)
Moonraker (1979)
For Your Eyes Only (1981)
Octopussy (1983)
A View To A Kill (1985)

Moneypenny, de secretaresse van M, het hoofd van MI6, verwelkomt Bond altijd met veel plezier wanneer deze zich meldt bij M. Ze heeft een speciale band met de 007 agent, flirt met hem wanneer ze maar een kans ziet en hoopt alsmaar dat hij eens voor haar charmes zal bezwijken. Bond geniet van haar geflirt maar hun verhouding blijft platonisch. Maxwell zet een loyale, toegewijde en altijd hopende Moneypenny neer en een goede vriendin voor Bond. Ze is altijd de eerste om Bond te helpen en dat is bij vele gelegenheden.
 
Lois Maxwell speelde de rol van Miss Moneypenny in 14 James Bond films, vanaf de eerste film, Dr. No tot en met A View To A Kill. In die 23 jaar, blijft hun verhouding hetzelfde, Moneypenny adoreert Bond, probeert hem steeds voor zich te winnen, maar Bond hapt maar niet toe. Ze probeert hem in Goldfinger mee naar haar huis te krijgen door hem een eigen gebakken cake te beloven, maar ook hier weet Bond onderuit te komen. Ze houdt niet op om met hem te flirten, en ze vindt het geweldig wanneer ze Bond op bevel van M terug moet roepen om rapport uit te brengen wanneer Bond een romantisch rendez Vous met Kissy Suzuki beleefd in You OnlyLive Twice.
 
Het is in On Her On Her Majesty’s Secret Service een groots moment voor Moneypenny wanneer zij de carrière van Bond redt. De 007 agent is meer dan teleurgesteld wanneer M zonder woord van protest zijn ontslagaanvraag tekent, maar dan zegt Moneypenny dat hij de memo nog eens goed moet lezen. Ze heeft zijn ontslag aanvraag veranderd in een verzoek voor twee weken verlof en Bond bedankt haar uitbundig. Aan het einde van de film gooit Bond in een emotionele scene zijn trouwhoed naar een huilende Moneypenny voor hij vertrekt voor zijn huwelijksreis.
 
Wanneer Bond na de vroegtijdige dood van zijn vrouw naar Nederland vertrekt vraagt Bond wat hij voor haar mee kan brengen. Ze vraagt om een diamant in een ring, maar dan vraagt hij of ze genoegen wil nemen met een tulp. Ondanks dat Bond nooit laat blijken dat hij een romance met haar wil beginnen, blijft ze hoop houden en flirt ze iedere keer weer met Bond. Toch helpt ze hem iedere keer weer uit de brand en in Live And Let Die helpt ze Miss Caruso om verborgen te blijven in de kast omdat M haar niet in het appartement van Bond mag zien.
 
Moneypenny denkt dat ze Bond eindelijk heeft overtuigd wanneer hij haar in The Man With The Golden Gun lieveling noemt, maar snapt al snel dat hij dit alleen maar deed om informatie van haar te krijgen. In Octpussy is Bond opgetogen als hij de mooie Miss Penelope Smallbone in het kantoortje van Moneypenny aantreft. Wanneer Moneypenny ook binnenkomt en Miss Smallbone voorstelt als haar assistent merkt ze zijn bewondering voor de jongedame al snel op. Ze reageert stekelig als Bond niet al te overtuigd verklaart dat zij ook mooi is. In A View To A Kill treed Maxwell voor de laatste keer op als Miss Moneypenny. Ze vergezelt aar M, Q en Bond naar de paardenrennen op Royal Ascot waar ze helemaal opgaat in de race.

Miss Moneypenny Miss Moneypenny Miss Moneypenny

 

Naar boven!
 

Miss Moneypenny (Caroline Bliss)

 
Miss Moneypenny
 
Actrice:
Caroline Bliss

Personage:
Miss Moneypenny

Geboren:
12 juli 1961

Geboorteplaats:
Engeland

Speelde in:
The Living Daylights (1987)
Licence To Kill (1989)

In de twee films waar Timothy Dalton de rol van Bond vertolkte, The Living Daylights en Licence To Kill, speelde Caroline Bliss de rol van Miss Moneypenny. Helaas is ze in beide films maar weinig te zien en Bond lijkt haar subtiele flirt pogingen niet of nauwelijks op te merken. Ze geeft nog steeds net zoveel om Bond als altijd en zorgt op afstand van hem. Wanneer Bond in Licence To Kill deserteert van MI6 stuurt ze Q om hem te helpen.

Miss Moneypenny Miss Moneypenny Miss Moneypenny

 

Naar boven!
 

Miss Moneypenny (Samantha Bond)

 
Miss Moneypenny
 
Actrice:
Samantha Bond

Personage:
Miss Moneypenny

Geboren:
27 november 1961

Geboorteplaats:
Londen, Engeland

Speelde in:
Goldeneye (1995)
Tomorrow Never Dies (1997)
The World Is Not Enough (1999)
Die Another Day (2002)

In Goldeneye neemt Samantha Bond de rol van Miss Moneypenny over en speelt tot en met Die Another Day in alle films waarin Pierre Brosnan James Bond speelt. Moneypenny lijkt van de flirts van Bond te genieten, maar hoewel ze hem niet aanmoedigt speelt ze het spelletje wel mee. Ondertussen doet ze wel of haar interesse voor hem is afgenomen en ze een gezellige afspraak met een man gehad heeft. Maar wanneer ze een romantisch samenzijn tussen Bond en de Deense lerares Inga Bergstrom kan onderbreken geniet ze uitbundig en flirt vrolijk met hem verder wanneer ze hem de papieren voor de missie geeft.
 
In The World Is Not Enough flirt ze vrolijk verder en zegt suggestief dat ze niet weet waar ze de sigaar moet laten die Bond haar geeft. Vrolijk zegt Bond dat dit de kern is van hun relatie, dichtbij maar nooit helemaal. Toch lijkt ze wel in te zien dat zij en Bond nooit een koppel zullen worden en gebruikt alles wat ze over hem weet ook voor de missies. Zo wijst ze M in Tomorrow Never Dies erop dat de vroegere relatie van Bond met Paris Carver waardevol kan zijn.
 
Ze doorziet de trucs en het versier gedrag van vrouwenjager Bond maar al te goed en maakt verschillende grappen wanneer Dr. Molly Warmflesh Bond weer fit verklaart. Toch geeft ze nog heel veel om de 007 agent wat aan het einde van Die Another Day wel blijkt. Bond is vermist en er wordt vermoed dat hij is omgekomen. Moneypenny is verdrietig en droomt met de reality machine van Q van zijn terugkomst waarbij haar dan eindelijk zijn liefde verklaart en in zijn armen neemt. Helaas voor haar komt Q dan net binnen en voelt ze zich erg beschaamd.

Miss Moneypenny Miss Moneypenny Miss Moneypenny

 

Naar boven!
 

Miss Moneypenny (Naomie Harris)

 
Miss Moneypenny
 
Actrice:
Naomie Harris

Personage:
Miss Moneypenny

Geboren:
5 september 1976

Geboorteplaats:
Londen, Engeland

Speelde in:
Skyfall (2012)
Spectre (2015)

Eve is eerst veldagent maar wordt geschorst na de mislukte actie in Istanboel. Zoals ze James Bond in de oude bunker van Churchill vertelde, zou het wat te maken hebben gehad met het doden van een 007 agent. Dat Bond het schot had overleefd en was ondergedoken, was toen niet bekend bij MI6.
 
Ze werd daarom aangesteld als de assistente van Gareth Mallory maar was ervan overtuigd dat ze op een zeker moment wel zou terugkeren in de velddienst. Bond vroeg haar ironisch om hem te waarschuwen als het zover was.
 
Haar eerste buitenopdracht was het assisteren van Bond in Macau, waar hij achter de opdrachtgever aanzat voor de aanslag op MI6. Ze kreeg de taak om Bond bij letterlijk alles bij te staan, heel letterlijk en ze scheerde hem zelfs. Het is niet duidelijk geworden of ze ook het bed met elkaar deelden. Later vergezelde ze hem naar het casino waar Bond de speciale fiche moest inwisselen om zo in contact te komen met Silva. Vervolgens assisteerde ze bij het ontzetten van Bond bij een aanval van Silva’s mannen. Het moet wel gezegd worden dat ze enigszins jaloers was toen Bond interesse toonde in Sévèrine, de vriendin van Silva.
 
Ze ziet Bond weer terug na de begrafenis van M, die ondanks alle moeite die Bond deed om haar te beschermen toch het slachtoffer van Silva is geworden. Ze zoekt hem op het dak van het oude MI6 gebouw op om hem de nalatenschap van M te geven. Als Bond vraagt waarom haar velddienst nog niet is begonnen verklaart ze dat dit toch heeft afgeslagen. Ze geeft hem alsnog gelijk dat hij heeft gezegd dat niet iedereen voor veldwerk geschikt is.
 
Wanneer Bond bij het kantoor van de nieuwe M komt om zich daar te melden voor de dienst, is Eve daar ook, als de secretaresse van M. Bond merkt op dat ze nooit officieel aan elkaar zijn voorgesteld en dan pas hoort hij haar volledige naam, Eve…, Eve Moneypenny.

Miss Moneypenny Miss Moneypenny Miss Moneypenny

 
 

Naar boven!